Hanna G:n Shaksuka

Tämä super herkullinen Hanna G:n Shaksuka on piristävän erilainen kananmunaruoka kotikokeille. Maukas pannuruoka valmistuu vain muutamasta, helposta raaka-aineesta. Vinkki: Shaksuka on seuraavana päivänä vielä parempaa, voit sekoittaa sen pastan joukkoon tai nauttia vaikka keitettyjen perunoiden kanssa.
Gluteeniton
Maidoton
Pähkinätön

Valmistusaika: 25 min (aktiivinen noin 15 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

3 rkl
Filos oliiviöljyä tai nokare voita
1 kpl
pieni sipuli
3 kynttä
valkosipulia
1 kpl
paprika (suippopaprika tai tavallinen)
100 g
pakastepinaattia
2 tlk
tomaattimurskaa tai tölkkitomaatteja
3 kpl
kananmunia
1 tl
juustokuminaa
1 tl
chilihiutaleita
0.5 tl
mustapippuria ja suolaa

Kokataan!

Hienonna sipuli, valkosipuli ja paprika.
Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää sipulit ja paprika ja anna pehmetä pannulla reilulla keskilämmöllä viitisen minuuttia.
Lisää mausteet, lisää suolaa tässä vaiheessa vaan hieman ja lisää loppuvaiheessa oman maun mukaan.
Voit valuttaa tomaattimurskasta halutessasi tiiviin siivilän avulla enimmät nesteet pois, säästä neste ja lisää sitä jos paistos kuivuu liikaa.
Lisää pannulle pakastepinaatti ja säilyketomaatti, sekoita ja kiehauta. Anna pöristä keskilämmöllä 10-15 minuuttia.
Riko kananmunat shaksukan joukkoon tekemällä paistinlastalla pienet kolot munia varten. Peitä paistinpannu kannella ja anna hautua miedolla keskilämmöllä viisi minuuttia, tai sen aikaa kun kananmunat ovat hyytyneet sinun makuusi sopiviksi.
Viimeistele shaksuka ranskankermanokareilla ja basilikalla, tarjoa leivän tai riisin kera.
Lapset mukaan!

Lapset voivat lisäillä mausteita, valutella tomaattimurskaa siivilän läpi, lisätä pakastepinaattia sekä rikkoa kananmunat pannulle - toki ikänsä mukaisesti, ja kanssasi vahdittuna lieden ääressä!

Nälkä, pula rahasta ja ruuasta voi koskettaa jokaista meistä, se on koskettanut minuakin ala-asteikäisenä. Lapsuuden tulisi olla jokaiselle pienelle ihmiselle aikaa, jolloin pöydässä olisi turvallisen aikuisen lisäksi ravitsevaa ruokaa. Konkreettinen ja sydäntä lähellä oleva teema, joka saa viedä mukanaan. Tämä on minun suurin missioni ja sitä kohti pyrin nyt Vennerin avulla.

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot