Kokataan!
Hienonna sipuli, valkosipuli ja paprika.
Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää sipulit ja paprika ja anna pehmetä pannulla reilulla keskilämmöllä viitisen minuuttia.
Lisää mausteet, lisää suolaa tässä vaiheessa vaan hieman ja lisää loppuvaiheessa oman maun mukaan.
Voit valuttaa tomaattimurskasta halutessasi tiiviin siivilän avulla enimmät nesteet pois, säästä neste ja lisää sitä jos paistos kuivuu liikaa.
Lisää pannulle pakastepinaatti ja säilyketomaatti, sekoita ja kiehauta. Anna pöristä keskilämmöllä 10-15 minuuttia.
Riko kananmunat shaksukan joukkoon tekemällä paistinlastalla pienet kolot munia varten. Peitä paistinpannu kannella ja anna hautua miedolla keskilämmöllä viisi minuuttia, tai sen aikaa kun kananmunat ovat hyytyneet sinun makuusi sopiviksi.
Viimeistele shaksuka ranskankermanokareilla ja basilikalla, tarjoa leivän tai riisin kera.
Lapset mukaan!Lapset voivat lisäillä mausteita, valutella tomaattimurskaa siivilän läpi, lisätä pakastepinaattia sekä rikkoa kananmunat pannulle - toki ikänsä mukaisesti, ja kanssasi vahdittuna lieden ääressä!