Jennin Banaanileipä

Alunperin "Vege"-kirjasta inspiraationsa saanut bananabread ei nimestään huolimatta ole lähelläkään leipää - ihan kakku se on. Testaa Jennin opastuksella leipoa tämä helppo jälkiruoka, joka maistuu varmasti koko perheelle!
Gluteeniton
Pähkinätön

Valmistusaika: 75 min

Henkilömäärä: 4

Ainekset

5 kpl
kypsää banaania
1 dl
sulatettua voita
2 dl
(ruoko)sokeria
1 kpl
kananmuna
0.5 tl
kanelia (ceylonin)
0.5 tl
suolaa
1 tl
ruokasoodaa
3 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)

Kokataan!

1. Tunnistakaa banaani Vegemi sovelluksella, ja katsokaa, kun se saa siitä hurjaa supervoimaa!
2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
3. Riko kananmuna haarukalla, muussaa neljä banaania kulhoon kananmunan kanssa. Tässä kakussa tummenneet banaanit pääsevät loistamaan. Jätä yksi banaani koristeluun!
4. Lisää voi/margariini, sokeri, suola ja ruokasooda joukkoon. Mausta esimerkiksi kanelilla. Lisää lopuksi jauhot taikinan sekaan.
5. Kaada taikina (leipä)vuokaan ja koristele se banaanilla.
6. Paista uunissa noin 50-60 minuuttia, ja koristele halutessasi tomusokerilla. Nauttikaa huumaavasta tuoksusta ja herkullisesta mausta koko perheen voimin!
Vinkki!

Voit tehdä kaurajauhoja tehosekoittimessa kaurahiutaleista. Gluteenittomaan lopputulokseen pääset gluteenittomilla kaurahiutaleilla. Helppoa ja hyvää!

Lapset mukaan!

Ota lapset mukaan banaanien muusaamiseen, kananmunan rikkomiseen (varaudu pieneen sotkuun), sekä ainesten sekoitteluun. Pienet voivat auttaa vahtimaan paistuvaa kakkua, sekä kattaa pöydän yhteiselle jälkiruoalle tai välipalalle!

Kun lapsi saa hyvää ja ravitsevaa murua rinnan alle, riittää hänellä paremmin virtaa myös leikkiin ja seikkailuun. Venner on konkreettisesti, läpinäkyvästi ja tehokkaasti pikkumasujen asialla, ja siksi "venneriys" on minulle kunniatehtävä

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot