Annin terveellisempi kasvispizza

Annin upea pizza syntyy ilman jauhoja - pohja valmistetaan vain kananmunasta. Koko juttu on vähän kuin taikuutta - testaa vaikka itse!
Gluteeniton
Pähkinätön

Valmistusaika: 40 min

Henkilömäärä: 4

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
0.5 tl
suolaa
1 prk
Coppola tomaattimurskaa
100 g
fetaa
100 g
kirsikkatomaatteja
0.5 prk
pestoa
2 dl
juustoraastetta
0.25 ruukkua
basilikaa

Ohjeet:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita pellille leivinpaperi ja voitele se öljyllä.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, ikään kuin tekisit marenkia eli se ei lopulta putoa kulhosta, vaikka kulhon kääntäisi alaspäin.
Sekoita keltuaiset kevyesti ja lisää ne valkuaisvaahtoon. Mausta ripauksella suolaa.
Levitä vaahto tasaisesti leivinpaperille (esim. neljä pohjaa). Esipaista pohjia kymmenen minuuttia.
Levitä tomaattikastike ja nostele täytteet päälle. Paista vielä 20 minuuttia ja viimeistele yrtillä.

Anni Hautala / radio ja TV-juontaja, keittokirjailija

Hyvä ruoka ja yhdessä kokkailu on tärkeää ja suuressa roolissa omassa elämässäni. Ihan jokaisella tulisi olla mahdollisuus syödä hyvin, ja kiinnittää huomioita myös ruoan laatuun omassa arjessaan. Kun kuulin Venneristä innoistuin heti: läpinäkyvä, hyvin konkreettinen tapa auttaa itselleni läheisellä alueella kannusti mukaan. Olenkin iloinen voidessani liittyä Vennerin joukkoihin - jotta hyvä ruoka ja hyvinvointi jakautuisi tasaisemmin yhteiskunnassamme.

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot