Venner-kassin parsakaali ”bowl” kvinoalla, kananmunilla ja pähkinöillä

Rouskuvia kasviksia, ravitsevaa kvinoaa ja sopiviasti makeutta omenasta sekä suolaisuutta oliiveista! Raikas, täyttävä salaatti, jonka voit koota myös suosittuun kulhomuotoon tarjoillessa!
Gluteeniton
Maidoton

Valmistusaika: 30 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

1 dl
Foodin kvinoaa
2 dl
vettä
0.5 kpl
kasvisliemikuutiosta
1 kpl
parsakaali
5 kpl
kananmuna
1 kpl
porkkana
1 pussia
Vihreäkeiju salaattia
1 kpl
omena
0.5 prk
Filos vihreitä oliiveja
0.5 dl
Foodin siemeniä
40 g
Foodin cashewpähkinöitä
6 rkl
Filos oliiviöljyä
0.5 tl
suolaa

Kokataan!

HUUHTELE kvinoa ja lisää se veden ja puolikkaan liemikuution kanssa kattilaan. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
LAITA toiseen kattilaan vettä kiehumaan. Huuhtele ja paloittele parsakaali, ja anna kiehua hetken ajan, niin että rakenne hieman pehmenee, mutta on yhä rapsakka (n. 5 minuuttia). Vaihda vesi ja keitä kananmunat koviksi, n. 8–10 minuutin ajan. “Pelästytä” kananmunat kylmän veden alla, ja kuori.
KUUTIOI tai raasta porkkana, kuutioi omena ja revi salaatti pienemmäksi. Puolita oliivit, sekä kananmunat.
KUN kvinoa on valmista, sekoita joukkoon salaatti sekä raastettu porkkana. Kokoa annokset halutessasi kulhoihin niin että jokainen raaka-aine (paitsi pähkinät ja siemenet) muodostavat oman alueensa, niin saat annoksista hauskan kulhoruoan. Tämä on myös kätevää, jos kaikki raaka-aineet eivät ole lapsille tuttuja ja aineksia voi maistella erikseen!
VIIMEISTELE kulhot reippaasti öljyllä, siemenillä ja pähkinöillä, sekä ripauksella suolaa.
LAPSET MUKAAN!

Lapset voivat auttaa parsakaalin kukintojen repimisessä, keitettyjen kananmunien kuorimisessa, ja repiä salaatinlehdet. Hieman iästä riippuen myös raaka-aineiden raastaminen ja kuutioiminen voi olla hauskaa puuhaa!

Tämä resepti on Vennerin perustajajäsenen, Tuulian käsialaa, ja osa uuden Vennerkassin reseptiikkaa. Testasitko reseptiä? Jaa kuvasi Instagrammissa tägäämällä kuvaan @venner_ruokakassit niin pääsemme ihastelamaan kuvaasi - ja samalla jaat hyvää yhä pidemmälle!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot