Venner-kassin paahdettu juures-kikhernevuoka, yrttikastiketta ja pähkinöitä

Tämä herkullinen juurespaistos valmistuu helposti uunissa. Lantun makeus saa seurakseen kukkakaalia ja porkkanaa, ja paistoksesta jokainen voi valita lautaselleen omat lempparinsa kikherneiden, oliivien ja pähkinöiden seuraksi – mutta kaikkea kannattaa kuitenkin maistaa, eikö!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Vegaaninen

Valmistusaika: 55 min (aktiivinen noin 25 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

500 g
lanttua
1 kpl
kukkakaalia
250 g
porkkanaa
1 kpl
sipuli
4 rkl
Filos oliiviöljyä
2 prk
Coppola kikherneitä (valmiiksi keitettyjä)
0.5 prk
Filos vihreitä oliiveja
100 g
Foodin cashewpähkinöitä
1 tl
suolaa
0.5 tl
kanelia (joulukassista ylijäänyttä)
0.5 dl
Filos oliiviöljyä
0.5 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
2 kynttä
valkosipulia
0.5 kpl
sitruunan mehu
1 tl
hunajaa, sokeria tai muuta makeutusta)

Kokataan!

LÄMMITÄ uuni 175 asteeseen. Kuori lanttu, sipuli ja porkkana. Tee lantuista ja porkkanoista tikkuja, sipulit voit leikata isommiksi palasiksi ja kukkakaali ”pihveiksi”. Levitä leivinpaperoidulle pellille tai isoon uunivuokaan. Mausta suolalla, kanelilla sekä reilulla määrällä oliiviöljyä. Laita uuniin ja esipaista n. 20 minuutin ajan
VALUTA ja huuhtele kikherneet. Puolita oliivit.
OTA uunipelti pois uunista ja kääntele kasviksia. Lisää sitten mukaan kikherneet sekä oliivit ja pähkinät, paista 10-20 minuutin ajan 200 asteessa, kunnes kaikki raaka-aineet ovat varmasti kypsiä.
VALMISTA sillä välin kastike: hienonna valkosipuli mahdollisimman hienoksi tai käytä puristinta. Hienonna yrtti hienoksi silpuksi. Sekoita loput ainekset.
TARJOILE juures-kikhernepaistos sitruunaisen yrttikastikkeen kanssa!
VINKKI: Tämän annoksen seuraksi sopii murennettu feta tai joku muu juusto!

Tämä resepti on Vennerin perustajajäsenen, Tuulian käsialaa, ja osa uuden Vennerkassin reseptiikkaa.

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot