Venner-kassin maukas uunimunakas parsakaalilla ja tomaateilla

Herkuttele lähes itsekseen valmistuvalla mehevällä uunimunakkaalla, joka syntyy parsaakaalista ja saa raikkautta tomaatista ja persiljasta.
Gluteeniton
Maidoton
Pähkinätön

Valmistusaika: 35 min (aktiivinen noin 10 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

10 kpl
kananmunia
2 kpl
sipulia
1 kpl
parsakaali
1 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 rkl
öljyä
0.5 tl
suolaa
4 kpl
tomaatteja
0.5 ruukkua
tuoretta persiljaa
0.5 tl
sopivia mausteita: esim. kurkuma, mustapippuri)

Ohjeet:

Aseta uuni lämpiämään kohti 200 astetta.
Kuori ja hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi, ja paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja palasiksi. Öljyä kevyesti laakeahko uunivuoka, ja asettele kasvikset sen pohjalle.
Lämmitä vettä hieman pienessä kattilassa, niin että saat kasvisliemikuution sulamaan nesteeseen. Lisää mukaan myös muita mausteita, jos niitä käytät.
Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa, lisää mukaan kasvisliemiseos ja sekoita hyvin.
Kaada munaseos uunivuokaan kasvisten päälle, ja anna paistua uunissa n. 20-25 minuutin ajan, tai kunnes uunimunakas on hyytynyt.
Kuutioi tomaatit ja hienonna persilja.
Koristele valmis munakas tomaattikuutioilla sekä persiljasilpulla, ja tarjoile. Mausta suolalla tarvittaessa.
LAPSET MUKAAN!

Anna lasten kuoria sipulit, huuhdella ja irrotella parsakaalin kukinnot, avata kasvisliemikuutio, rikkoa munat (varaudu pieneen sotkuun!), kaataa munaseos uunivuokaan sekä repiä persilja hienoksi.

Marko vastaa Vennerin kaikesta videotuotannoista sekä henkilökuvista, ja on ollut Vennerin toiminnassa mukana alusta lähtien. Reseptit ovat Vennerin Tuulian kehittämiä, mutta koko Venner-tiimin testaamia! Tasa-arvoinen yhteiskunta on meidän kaikkien etu. On hienoa että omalla työlläni olen voinut olla mukana tukemassa Venneriä, ja toivon että hauskoista stop motion - videoista on iloa monelle perheelle, lapsia myöten. Oma 3,5-vuotias tyttömme rakastaa niitä - toivottavasti myös muut lapset innostuvat ruuanlaitosta niiden kautta! - Marko

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot