Kokataan!
HUUHTELE linssit ja lisää veden sekä kasvisliemikuution kanssa kattilaan. Keitä n. 15 minuutin ajan. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
VALMISTA muusi: kuori ja paloittele perunat. Ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lähes kaikki vesi pois ja valmista muusi: mausta se suolalla ja notkista oliivöljyllä.
KUN linssit ovat valmiita, valuta niitä hieman esim. metallisessa siivilässä tai kannen avulla. Lisää mukaan 2 dl kaurahiutaleita, siemenet ja jätä jäähtymään hetkeksi. Lisää sitten mukaan kananmuna, ja jos rakenne vaatii, lisää n. 0,5 dl kaurahiutaleita. Pyörittele taikinasta n. 20 pyörykkää leivinpaperoidulle uunipellille, ja paista n. 20 minuutin ajan. (Helpointa kostein käsin.)
TEE dippi, ja tarjoile pyörykät muusin sekä kaalisalaatin kanssa! Kastikkeeksi käy myös kermaviilipohjainen tai vaikka perinteinen ruskeakastike!
Vinkki: Nämä linssipyörykät onnistuvat myös ilman kananmunaa! Jätä vain muna pois ja vähennä kaurahiutaleiden määrä n. 1 dl.