Venner-kassin linssipyörykät muusilla ja dipillä

Viikonloppuna on usein hieman enemmän aikaa kokkailla yhdessä, joten itse tehtävät linssipyörykät sopivat tähän erinomaisesti! Perheen pienimmätkin voivat osallistua pyöryköiden pyörittelyyn, ja oliiviöljyllä notkistettu muusi maistuu varmasti kaikille! Tarjoile edellisenä päivänä tehdyn kaalisalaatin kanssa.
Maidoton
Pähkinätön

Valmistusaika: 45 min (aktiivinen noin 25 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

2 dl
punaisia linssejä (kuivattuja)
5 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 dl
Elovena (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2 rkl
Foodin auringonkukansiemeniä
2 rkl
Filos oliiviöljyä
1 kpl
kananmuna
1 tl
suolaa
1.6 kg
perunoita
6 rkl
tomaattisosetta
1 rkl
Filos oliiviöljyä
1 rkl
sitruunan mehua
1 rkl
hunajaa tai sokeria

Kokataan!

HUUHTELE linssit ja lisää veden sekä kasvisliemikuution kanssa kattilaan. Keitä n. 15 minuutin ajan. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
VALMISTA muusi: kuori ja paloittele perunat. Ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lähes kaikki vesi pois ja valmista muusi: mausta se suolalla ja notkista oliivöljyllä.
KUN linssit ovat valmiita, valuta niitä hieman esim. metallisessa siivilässä tai kannen avulla. Lisää mukaan 2 dl kaurahiutaleita, siemenet ja jätä jäähtymään hetkeksi. Lisää sitten mukaan kananmuna, ja jos rakenne vaatii, lisää n. 0,5 dl kaurahiutaleita. Pyörittele taikinasta n. 20 pyörykkää leivinpaperoidulle uunipellille, ja paista n. 20 minuutin ajan. (Helpointa kostein käsin.)
TEE dippi, ja tarjoile pyörykät muusin sekä kaalisalaatin kanssa! Kastikkeeksi käy myös kermaviilipohjainen tai vaikka perinteinen ruskeakastike!
Vinkki: Nämä linssipyörykät onnistuvat myös ilman kananmunaa! Jätä vain muna pois ja vähennä kaurahiutaleiden määrä n. 1 dl.

Tämä resepti on Vennerin perustajajäsenen, Tuulian käsialaa, ja osa uuden Vennerkassin reseptiikkaa. Testasitko reseptiä? Jaa kuvasi Instagrammissa tägäämällä kuvaan @venner_ruokakassit niin pääsemme ihastelamaan kuvaasi - ja samalla jaat hyvää yhä pidemmälle!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot