Venner-kassin kukkakaalivuoka pähkinöillä

Pähkinät tuovat tähän herkulliseen kukkakaalivuokaan suutuntumaa. Vuoka on todella helppo valmistaa ja kypsyy itsekseen uunissa.
Gluteeniton
Maidoton
Vegaaninen

Valmistusaika: 35 min (aktiivinen noin 20 min)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

1 kpl
isohkoa kukkakaalia
1.5 kg
perunoita
2 kynttä
valkosipulia
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 dl
kookosmaitoa
2 pussia
Foodin cashewpähkinöitä
0.5 punttia
persiljaa

Ohjeet:

Aseta uuni lämpeämään kohti 200 astetta, ja keitä perunat kypsiksi.
Irrottele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Hienonna valkosipuli.
Lämmitä kookosmaitoa pienessä kattilassa niin että liemikuutio liukenee nesteeseen. Ota pois hellalta ja lisää mukaan valkosipuli.
Öljyä uunivuoka ja lado kukkakaali sen pohjalle. Kaada valkosipulinen mausteinen kookosmaito vuokaan. Kypsennä uunissa n. 15 minuuttia.
Ota vuoka pois uunista ja lisää päälle pähkinät. Paahda vielä n. 5-10 minuuttia, kunnes pähkinät ovat saaneet hieman väriä.
Koristele pähkinäinen kukkakaalivuoka persiljalla ja tarjoile vuoka keitettyjen perunoiden kanssa.
LAPSET MUKAAN!

Anna lapsen irrotella kukkakaali pieniksi nupuiksi, ja latoa ne uunivuoan pohjalle. Lapsi voi kaataa kookosmaitokastikkeen vuokaan, sekä lisätä lopuksi pähkinät.

Marko vastaa Vennerin kaikesta videotuotannoista sekä henkilökuvista, ja on ollut Vennerin toiminnassa mukana alusta lähtien. Reseptit ovat Vennerin Tuulian kehittämiä, mutta koko Venner-tiimin testaamia. Tasa-arvoinen yhteiskunta on meidän kaikkien etu. On hienoa että omalla työlläni olen voinut olla mukana tukemassa Venneriä, ja toivon että hauskoista stop motion - videoista on iloa monelle perheelle, lapsia myöten. Oma 3,5-vuotias tyttömme rakastaa niitä - toivottavasti myös muut lapset innostuvat ruuanlaitosta niiden kautta! - Marko

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot