Kokataan!
KUORI ja hienonna sipulit, sekä kuori ja kuutioi myös muut kasvikset.
LISÄÄ ensin sipulit kattilaan yhdessä oliiviöljyn kanssa, ja paista hetki miedolla lämmöllä. Lisää mukaan muut raaka-aineet, kasvisliemi sekä vettä niin että kasvikset lähes peittyvät. Anna kiehua n. 15 minuutin ajan, tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
KEITON kiehuessa lisää pannulle hieman öljyä ja siemenet, sekä suolaa. Sekoita ja anna paahtua hetki käännellen miedolla lämmöllä – näin siemenistä tulee entistä maukkaampia! Siirrä sivuun odottelemaan.
TEE keitosta tasaista joko sauvasekoittimella tai esimerkiksi perunasurvimella.
TARJOILE keitto paahdetun siemensekoituksen kera, ja koristele vielä lorauksella laadukasta oliiviöljyä! Voit myös tehdä Venner-reseptiikan rieskat keiton seuraksi.
VINKKI! Tarjoile keiton seuraksi itse tehtyjä, muutaman raaka-aineen rieskoja!