Venner-kassin ihana linssikeitto kaalilla

Tämä linssikeitto on varma ja helppo tie melkein kenen tahansa sydämeen! Tomaatin ja kookoksen yhdistelmä on herkullisen pehmeä, ja keitto sisältää ravitsevien linssien lisäksi suomalaista valkokaalia. Päätä itse kuinka kauan kaaleja keität – meillä tykätään jättää se hieman rouskuvaksi, mutta osalle maistuu paremmin hieman kypsempi ja pehmeämpi versio.
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Vegaaninen

Valmistusaika: 30 min (aktiivinen noin 15 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

0.25 kpl
valkokaalista
1 kpl
sipuli
3 kynttä
valkosipulia
2 rkl
Filos oliiviöljyä
2 dl
punaisia linssejä (kuivattuja)
500 g
Coppola tomaattimurskaa
1 rkl
tomaattisosetta
3.5 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1 dl
kookosmaitoa
0.25 ruukku
Vihreäkeiju tuoretta persiljaa
3 rkl
Foodin cashewpähkinöitä

Kokataan!

KUORI sipulit ja hienonna ne. Kuutioi kaali pieneksi. Lisää kaikki kattilaan öljyn kanssa, ja paista miedolla lämmöllä hetken ajan. Huuhtele linssit.
LISÄÄ kattilaan huuhdellut linssit, kasvisliemikuutio, tomaattimurska ja sose, sekä vesi. Anna kiehua n. 20 minuutin ajan, tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää vettä tarvittaessa.
OTA kattila pois liedeltä ja sekoita mukaan kookosmaito. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa sekä halutessasi muita suositeltuja mausteita.
MIKÄLI sinulla on sauvasekoitin, soseuta keitto kevyesti halutessasi. Koristele cashew-pähkinöillä, persiljalla sekä oliivöljyllä.
SYÖMÄÄN!
LAPSET MUKAAN! Jo pienetkin lapset voivat kuoria sipuleita tai huuhdella linssejä. Lapset voivat myös osallistua raaka-aineiden lisäämiseen sekä sekoitteluun. Myös annosten koristelu on kivaa puuhaa!

Tämä resepti on Vennerin perustajajäsenen, Tuulian käsialaa, ja osa uuden Vennerkassin reseptiikkaa. Testasitko reseptiä? Jaa kuvasi Instagrammissa tägäämällä kuvaan @venner_ruokakassit niin pääsemme ihastelamaan kuvaasi - ja samalla jaat hyvää yhä pidemmälle!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot