Venner-kassin herkullinen herkkusieniwok sitruunaisella kastikkeella

Sienet sopivat moneen ja ovat ravitsevaa sekä kuitupitoista ruokaa. Tässä maukkaassa reseptissä ne paistetaan kevyesti ja tarjoillaan runsaan wokin sekä ravitsevan kvinoan seurana. Suomalaisia Champ-herkkusieniä ei tarvitse pestä ennen käyttöä - ne voi kevyesti pyyhkiä puhtaiksi.
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 35 min (aktiivinen noin 25 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

1 kpl
sipulia
2 kynttä
valkosipulia
1 pkt
Champ herkkusieniä
4 rkl
Filos oliiviöljyä
1 kpl
palsternakkaa / lanttua
0.25 kpl
valkokaalista
1 kpl
kasvisliemikuutio
0.5 dl
vettä
1.5 dl
kookosmaitoa
3 rkl
sitruunan mehua
2 dl
Foodin kvinoaa (keitä valmiiksi 2 dl seuraavan pv:n aterialle)
0.3 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
2 rkl
Filos oliiviöljyä

Kokataan!

ALOITA valmistamalla kvinoa: huuhtele jyvät tiheässä siivilässä, ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
KUORI ja hienonna sipulit. Kuori palsternakka / lanttu, ja tee siitä tikkuja. Hienonna kaali mahdollisimman ohueksi (esimerkiksi juustohöylällä). Pyyhi sienet puhtaiksi ja siivuta ne.
LISÄÄ pannulle öljyä, ja paista sipuleita sekä herkkusieniä muutamia minuutteja miedohkolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja sienet saaneet väriä. Lisää sitten mukaan muut kasvikset, ja anna paistua hetki välillä sekoitellen.
KUN kvinoa on valmista, mausta se suolalla, ja hienonna sekaan tuoretta yrttiä sekä halutessasi mausteita.
LISÄÄ sitten paistokseen mukaan kookosmaito, vesi sekä kasvisliemikuutio. Anna kuution sulaa ja sekoita hyvin! Purista mukaan sitruunan mehua maun mukaan (1–3 rkl), lisää tarvittaessa suolaa sekä halutessasi muita suositeltuja mausteita. Tarjoile yritti-kvinoan kanssa ja lisämausta tarvittaessa.

Tämä resepti on Vennerin perustajajäsenen, Tuulian käsialaa, ja osa uuden Vennerkassin reseptiikkaa. Testasitko reseptiä? Jaa kuvasi Instagrammissa tägäämällä kuvaan @venner_ruokakassit niin pääsemme ihastelamaan kuvaasi - ja samalla jaat hyvää yhä pidemmälle!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot