Kokataan!
Aloita kokkaaminen putsaamalla sienet, paloittele ne pieniksi ja aseta hetkeksi sivuun. Poista lehtikaalista kovat ruodot ja pilko/revi tai leikkaa saksilla pieniksi paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kiehauta sitten vesi kattilassa ja sekoita veden joukkoon kasvisliemikuutiot. Kun kuutiot ovat sulaneet, ota pois hellalta.
Kuumenna paistinpannu ja kuullota sipuleita oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää sienet ja paista muutama minuutti, kunnes sienet ovat selvästi kypsyneet. Lisää lehtikaali ja riisi ja kuullota pari minuuttia lisää.
Kaada paistinpannuun kuumaa kasvislientä vähän kerrallaan. Keitä sekoittaen niin, että kasvisliemi imeytyy riisiin. Lisää uusi annos kasvislientä vasta, kun neste on imeytynyt riisiin. Tämä vie noin 15-20 minuuttia.
Kun risotto on kypsynyt, mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita risoton sekaan siememet. Tarjoa lämpimänä ja nauti!
LAPSET MUKAAN!Anna lasten putsata sienet, ja paloitella mikäli lapsi osaa käyttää veistä. Anna lapsen repiä lehtikaali / leikata se saksilla, ja sekoittaa raaka-aineita kattilassa valmistuksen ajan, sekä lisätä lopuksi siemenet mukaan risottoon.