Tomaattinen perunasosepaistos

Tuttuja makuja lapsuudesta - perunasosepaistos tomaatilla ja Elovena Muru kaurajauhiksella päivittää perinteisen aterian uudelle tasolle! Herkuttelemaan!
Maidoton
Munaton
Vegaaninen

Valmistusaika: 55 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

1 pss
Elovena Muru Kaurajauhis 225g
1 kpl
sipuli
3 kynttä
valkosipulia
5 rkl
Foodin oliiviöljyä
260 g
porkkana (noin 4 kpl.)
1 prk
tomaattimurskaa
1 kpl
kasvisliemikuutio
800 g
perunoita
1 dl
Elovena Kauraruokaa
0.5 tl
suolaa
100 g
Foodin auringonkukansiemeniä

Kokataan!

1. Tee perunamuusi keittämällä kuoritut perunat suolaisessa vedessä kypsiksi, ja tee perunoista muussia haarukalla tai perunasurvimella. Lisää sitten joukkoon 1 dl Kauraruokaa, 2kl öljyä ja suolaa. Sekoita.
2. Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli sekä porkkanat pieniksi kuutioiksi. Laita pannulle 3 rkl öljyä ja murennettu kasvisliemikuutio. Lisää sipulit ja porkkanat, ja joukkoon Muru Kaurajauhis ja paista n 5 minuuttia, sekoitellen. Lisää joukkoon tomaattikastike ja sekoita maut tasaisiksi. Sammuta levy.
3. Ota esiin iso vuoka. Kaada pohjalle kastike, ja lisää tämän päälle muusi. Painele se tasaiseksi, että kaikki alla oleva kastike peittyy. Ripottele päälle auringonkukansiemeniä, ja paista uunissa 200 asteessa kunnes pinta saa väriä, noin 10 minuutin ajan. Herkutelkaa!
Lapset mukaan!

Tässä reseptissä lapset voivat ikätasonsa mukaan auttaa perunoiden sekä porkkanoiden kuori- misessa. Pienemmätkin voivat auttaa perunamuussin tekemisessä ja kaurakerman sekoittamisessa. Sipulien käsin kuoriminen sopii kaiken ikäisille, kuten myös muussin painelu tomaattikastikkeen päälle.

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot