Kokataan!
1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä noin viiden minuutin ajan miedolla lämmöllä. Viipaloi sienet ja lisää ne pannulle. Jatka kypsentämistä noin viiden minuutin ajan.
2. Sekoita joukkoon Ruokakaura ja anna paahtua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
3. Lisää pannulle kasvisliemikuutio ja noin 4 dl vettä. Anna risoton porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
4. Irrottele kukkakaalista kukintoja ja leikkaa pienemmiksi. Lisää mukaan ja jatka kypsentämistä n. 10 minuuttia. Kukkakaali saa jäädä hieman rapsakaksi!
5. Lisää kookosmaito ja purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Käännä levy pois päältä ja anna tekeytyä hetken.
6. Viimeistele kaurarisotto suolalla, pippurilla, pähkinöillä ja persiljasilpulla!
Lapset mukaan!Tässä reseptissä lapset voivat auttaa sipulien kuorimisessa, ja iästä riippuen myös muiden raaka-aineiden kuorinnassa ja pilkkomisessa! Lapset voivat lisätä veden kaurattoon ja sekoitella sitä - valvonnassasi, tietenkin!