Sitruunainen kauratto herkkusienillä

Kauratto on perinteistä risottoa ravitsevampi kaveri! Tämä monipuolinen ruoka-annos on varmasti täyttävä ja herkullinen. Champ-sienet ja cashewpähkinät ovat herkullisia ja kuitupitoisia ruoka-aineita, jotka tuovat ruokaisuutta annokseen!
Maidoton
Munaton
Vegaaninen

Valmistusaika: 45 min (aktiivinen noin 20 min. )

Henkilömäärä: 6

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 kynttä
valkosipulia
1 kpl
kasvisliemikuutio
3 rkl
Filos oliiviöljyä
3 dl
Fazer Alku Ruokakauraa
0.5 kpl
kukkakaalia
100 g
Champ herkkusieniä
1.3 dl
Foodin kookosmaitoa
0.5 kpl
sitruuna
1 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
100 g
Foodin cashewpähkinöitä
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
pippuria

Kokataan!

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä noin viiden minuutin ajan miedolla lämmöllä. Viipaloi sienet ja lisää ne pannulle. Jatka kypsentämistä noin viiden minuutin ajan.
2. Sekoita joukkoon Ruokakaura ja anna paahtua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
3. Lisää pannulle kasvisliemikuutio ja noin 4 dl vettä. Anna risoton porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
4. Irrottele kukkakaalista kukintoja ja leikkaa pienemmiksi. Lisää mukaan ja jatka kypsentämistä n. 10 minuuttia. Kukkakaali saa jäädä hieman rapsakaksi!
5. Lisää kookosmaito ja purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Käännä levy pois päältä ja anna tekeytyä hetken.
6. Viimeistele kaurarisotto suolalla, pippurilla, pähkinöillä ja persiljasilpulla!
Lapset mukaan!

Tässä reseptissä lapset voivat auttaa sipulien kuorimisessa, ja iästä riippuen myös muiden raaka-aineiden kuorinnassa ja pilkkomisessa! Lapset voivat lisätä veden kaurattoon ja sekoitella sitä - valvonnassasi, tietenkin!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot