Ruokaisa omenainen salaatti

Tämä hauska ja uudenlainen salaatti yhdistää monia makuja ravitsevan ja herkullisen aterian aikaansaamiseksi!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 35 min (aktiivinen noin 15 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

1 pss
Vihreäkeiju salaattia
1 kpl
parsakaali
0.5
bataatti
100 g
auringonkukanisiemeniä
2.5 dl
Myllärin ateriajyviä
1.5
kasvisliemikuutio
1 prk
kapriksia
0.5 kpl
sitruunaa
3 rkl
Foodin oliiviöljyä
2 kpl
omenaa
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria

Kokataan!

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Revi salaatti pieneksi.
2. Pilko parsakaali pienemmiksi paloiksi, kanta mukaan lukien. Aseta parsakaalit uunivuokaan tai uunipellille. Kuori ja kuutioi myös bataatti pieniksi kuutioiksi, ja lisää pellille. Lisää auringonkukansiemenet, lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista noin 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmenneet ja siemenet hieman paahtuneet.
3. Valmista ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Pilko tai viipaloi omenat.
5. Sekoita kypsät ateriajyvät revityn salaatin kanssa. Lisää omenat, parsakaali sekä bataatti päälle. Valuta ja lisää kaprikset.
6. Sekoita noin ruokalusikallinen oliiviöljyä ja puolikkaan sitruunan mehu sekä suola ja mustapippuri. Kaada tämä kastike salaatin päälle ja nauti.
Lapset mukaan!

Lapset voivat voivat repiä salaatin, ja auttaa ainesten valmistelussa, salaatinkastikkeen sekoittamisessa sekä persiljan ripottelemisessa!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot