Porkkanapihvit kaalisalaatilla

Porkkanapihvit on helppo tehdä itsekin; raasta porkkanat, sekoita taikina ja paista uunissa! Tarjoile kaalisalaatin kanssa, ja halutessasi keitä mukaan vielä 1 dl ylijäänyttä kvinoaa, jos kaipaatte mukaan jotain viljaa! Voitte syödä pihvit ja salaatin näin, tai esimerkiksi kermaviilikastikkeella jos kaipaatte mukaan perinteisempaa kastiketta! Vinkki! Jos lisuke kaipaa runsautta (riippuen kaalin koosta), voit keittää mukaan 1 dl kvinoaa! Säästä aurinkokuivattujen tomaattien öljy esimerkiksi salaatinkastikkeeksi myöhemmin.
Maidoton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 35 min (aktiivinen noin 15 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

400 g
porkkanaa raastettuna
5 kpl
kananmunia
1 tl
suolaa
3 dl
Elovena kaurahiuraleita
1 rkl
Filos oliiviöljyä
1 kpl
omena
0.25 kpl
kaalia
0.5 prk
Royal aurinkokuivattuja tomaatteja
0.25 kpl
sitruunan mehua
0.25 dl
Royal aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
0.5 tl
suolaa

Kokataan!

LÄMMITÄ uuni 175 asteeseen. Raasta porkkanat käsin tai blenderillä. (Porkkanoita ei tarvitse kuoria, kunhan ne pesee hyvin!) Lisää mukaan rikotut kanamunat ja suola. Sekoita hyvin ja lisää mukaan kaurahiutaleet sekä loraus öljyä. Anna turvota n. 10 minuutin ajan.
LUSIKOI pellille leivinpaperin päälle taikinasta pihvejä, paista uunissa n. 20 minuutin ajan.
VALMISTA kaalisalaatti: raasta/suikaloi kaali ja omena mahdollisimman ohueksi, sekoita kulhossa. Lusikoi sekaan aurinkokuivatut tomaatit, niiden öljyä sekä sitruunamehu ja ripaus suolaa. Sekoita hyvin.
VINKKI: tähän annokseen sopii kastikkeeksi myös vaikka kermaviilikastike tai muu vastaava, mutta maistuu sellaisenaankin!

Tämä resepti on osa syksyn 2020 Venner-kassin reseptiikkaa; yksi viikon lämpimistä ruuista. Testaa reseptiä joko osana koko viikon kokonaisuutta, tai ihan yksikseen. Voit myös tilata koko Venner-kassin itsellesi kotiin toimitettuna pk-seudulla!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot