Porkkanakeitto

Tämä porkkanakeitto on ihanan lämmin ja täyteläinen arkipäivän pelastaja. Täydellistä lämpimien rieskojen kanssa, joiden ohje löytyy Vennerin keittiöstä nimellä "Juusto"-porkkanarieskat!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 40 min (aktiivinen 20 min)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

800 g
porkkanaa
5 kpl
perunaa
2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
2 rkl
Foodin oliiviöljyä
9 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 prk
kikherneitä
1 dl
Foodin siemeniä
0.5 tl
mausteita

Kokataan!

1. Aseta uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Kuori ja pilko sipulit, valkosipuli ja juurekset. Aseta palaset kattilan pohjalle, ja lisää mukaan noin ruokalusikallinen öljyä. Paista hetken verran. Kaada kattilaan 8 desiä vettä. Lisää mukaan kasvisliemikuutio ja anna kiehua noin 15 minuutin ajan, tai kunnes raaka-aineet ovat pehmenneet.
3. Valmista sillä välin kikherneet. Huuhtele kikherneet ja levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kuivaa kikherneet mahdollisimman hyvin (näin saat niistä rapeita!). Sekoita mukaan siemenet, öljyä, suolaa ja halutessasi muita mausteita. Anna paahtua noin 15 minuutin ajan uunissa.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella / perunasurvimella tai vastaavalla. Lisää suolaa ja muita mausteita makusi mukaan, sekä tarvittaessa hieman vettä. Lämmitä vielä halutessasi.
5. Ota kikherneet ja siemenet uunista. Tarjoile ihana keitto rapean lisukkeen kanssa ja nauti!
Vinkki!

Tee reseptiikan rieskoja ja tarjoa ne keiton kanssa!

Lapset mukaan!

Anna lasten huuhdella ja maistella kikherneitä, kuoria sipulit, avata ja lisätä kasvisliemikuutio, sekä lisätä öljy kattilaan ja kikherneiden päälle. Jos lapsi osaa käyttää kuorimaveistä, voi hän auttaa kuorimaan kasviksia!

Lataa Vegemi-sovellus!

Anna lapsen tunnistaa Vegemi -sovelluksella porkkana. Katsokaa, kun Vegemi saa siitä villin supernäön! WAU!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot