Kokataan!
1. Pese ja kuori perunat ja paloittele ne. Valmista muusi: peitä palat vedellä ja anna kiehua n. 20 minuutin ajan, kunnes palaset ovat pehmeitä.
2. Perunoiden kiehuessa valmista kastike: hienonna ensin sipulit ja valkosipulit.
3. Lisää pannulle öljyä, ja freesaa sipuleita hetken ajan. Lisää mukaan Kaurajauhis, sekä hieman öljyä. Paista n. 5 minuutin ajan sekoitellen.
4. Kaada kaurakerma ja lisää tomaattipyre pannulle, yhdessä kasvisliemikuution kanssa. Sekoita hyvin, ja anna porista muutaman minuutin ajan. Lisää mukaan hieman sitruunan mehua sekä 1-2 dl vettä halutun koostumuksen aikaansaamiseksi. Tarkista maku. Lisää mukaan mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.
5. Viimeistele muusi: Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi erilliseen kulhoon. Muussaa perunat joko perunasurvimella, haarukalla tai nopeasti sauvasekoittimella. Lisää mukaan loraus öljyä, suolaa ja pippuria. Notkista keitinveden avulla.
6. Kuori porkkanat ja tee niistä raastetta.
7. Tarjoile kastike perunoiden sekä raasteen kanssa!
Lapset mukaan!Tässä reseptissä lapset voivat kuoria sipulit, sekä porkkanat, ja auttaa kastikkeen valmistamisessä sekä perunoiden kuorimisen kanssa ikätasonsa mukaisesti. Anna lasten kattaa myös pöytä yhteiselle aterialle.
VinkkiJos valmistat perunan uunissa: pese perunat huolella, ja paloittele pieniksi palasiksi/ kuutioiksi. Levitä palaset pellille, pirskota päälle öljyä, suolaa sekä pippuria, ja paahda 200 asteessa kunnes ovat pehmeitä (n. 25 min)