Pehmeän tomaattinen kaali-linssipata

Tämä ihana pata saa rakennetta kaalista, sekä täyttävyyttä linsseistä. Täydellinen viileän päivän ruoka!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 25 min (aktiivinen 15 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
Foodin oliiviöljyä
0.75 kpl
kaalia
2 dl
Foodin punaisia linssejä
1.5 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutiota
1 prk
tomaattimurskaa
1 dl
Foodin kookosmaitoa
0.5 tl
mausteita

Kokataan!

1. Hienonna sipulit ja keräkaali pieniksi paloiksi.
2. Laita sipulihakkelus kattilan tai padan pohjalle, ja paista hetki öljyssä miedolla lämmöllä.
3. Huuhtele linssit huolella ja lisää ne kattilan pohjalle haluamiesi mausteiden kanssa. Lisää sitten vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattimurska. Anna kiehua matalalla lämmöllä noin 10 minuutin ajan välillä sekoitellen.
4. Ota pata hellalta, ja lisää mukaan kookosmaito. Sekoita, tarkista maku, ja lisää tarvittaessa mausteita. Nauttikaa!
Maustevinkit!

Mausta mustapippurilla, meiramilla ja 1-2 ruokalusikallisella hunajaa tai vaahterasiirappia.

Lapset mukaan!

Anna lapsen kuoria sipuli, sekä huuhdella linssit tiheässä siivilässä. Lopuksi lapsi voi lisätä mukaan kookosmaidon ja sekoittaa.

Lataa Vegemi -sovellus!

Anna lapsen tunnistaa Vegemi -sovelluksella kaali. Katsokaa, kun Vegemi saa siitä supervastustuskykyä!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot