Parsakaalimunakas

Herkuttele lähes itsekseen valmistuvalla mehevällä uunimunakkaalla, joka syntyy parsakaalista ja saa raikkautta persiljasta.
Gluteeniton
Maidoton
Pähkinätön

Valmistusaika: 35 min (aktiivinen noin 15 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

2 kpl
sipulia
1 kpl
parsakaali
1 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
8 kpl
kananmunaa
2 rkl
Foodin oliiviöljyä
0.5 tl
suolaa
0.25 ruukku
Vihreäkeiju lehtipersiljaa

Kokataan!

1. Jos sinulla ei vielä ole maksutonta Vegemi -sovellusta, lataa se puhelimesi sovelluskaupasta. Anna lapsen tunnistaa Vegemi -sovelluksella parsakaali. Katsokaa, kun Vegemi saa siitä villin supervoiman!
2. Aseta uuni lämpiämään 200 asteeseen.
3. Kuori ja hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi, ja paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja palasiksi. Öljyä kevyesti laakeahko uunivuoka, ja asettele kasvikset sen pohjalle.
4. Lämmitä vettä hieman pienessä kattilassa, niin että saat kasvisliemikuution sulamaan nesteeseen. Lisää mukaan myös muita mausteita, jos niitä käytät.
5. Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa, lisää mukaan kasvisliemiseos ja sekoita hyvin.
6. Kaada munaseos uunivuokaan kasvisten päälle, ja anna paistua uunissa n. 20-25 minuutin ajan, tai kunnes uunimunakas on hyytynyt.
7. Hienonna persilja. Koristele valmis munakas persiljasilpulla, ja mausta suolalla tarvittaessa. Tarjoile heti ja nauti!
Lapset mukaan!

Anna lasten kuoria sipulit, huuhdella ja irrotella parsakaalin kukinnot, avata kasvisliemikuutio, rikkoa munat (varaudu pieneen sotkuun), kaataa munaseos uunivuokaan ja repiä persilja hienoksi. Hyödynnä myös hauskaa Vegemi -sovellusta lasten osallistamisessa ruoanlaittoon!

Maustevinkki:

Kokeile mustapippuria ja kurkumaa!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot