Palsternakkalinssisoppa

Linssikeitto valmistuu nopeasti ja on ihanan runsas ja täyttävä arkiruoka! Linssikeiton joukkoon voi sujauttaa mitä tahansa kasviksia!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 45 min (aktiivinen noin 15 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

2 kpl
sipulia
2 rkl
Foodin oliiviöljyä
2 kynttä
valkosipulia
5 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
0.5 kpl
sitruuna
0.5 prk
Foodin kookosmaitoa
3 dl
Foodin punaisia linssejä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1 prk
tomaattimurskaa
6 dl
vettä
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria
0.25 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa

Kokataan!

1. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Pilko porkkana ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Silppua persilja.
2. Kuullota suurehkon kattilan pohjalla muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä sipulia ja valkosipulia noin viiden minuutin ajan. Lisää sitten mukaan porkkana ja palsternakka ja anna pehmetä vielä toiset viisi minuuttia.
3. Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Lisää kattilaan tomaattimurska ja noin 6 dl vettä, linssit sekä kasvisliemikuutio. Purista joukkoon myös puolikkaan sitruunan mehu. Anna porista 15–20 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä.
4. Sekoita keittoon lopuksi kookosmaito ja mausta suolalla ja pippurilla. Nautitaan persiljasilpun kanssa!
Lapset mukaan!

Anna lasten huuhdella linssit, kuoria sipulit, avata ja lisätä kasvisliemikuutio. Lapset voivat myös lisätä kookosmaidon ja auttaa maustamisessa, sekä tietenkin kattaa pöydän koko perheelle!

Maustevinkit

Paprikamauste, timjami, tomaattipyree sopivat mainiosti sopan joukkoon!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot