Kokataan!
1. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Pilko porkkana ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Silppua persilja.
2. Kuullota suurehkon kattilan pohjalla muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä sipulia ja valkosipulia noin viiden minuutin ajan. Lisää sitten mukaan porkkana ja palsternakka ja anna pehmetä vielä toiset viisi minuuttia.
3. Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Lisää kattilaan tomaattimurska ja noin 6 dl vettä, linssit sekä kasvisliemikuutio. Purista joukkoon myös puolikkaan sitruunan mehu. Anna porista 15–20 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä.
4. Sekoita keittoon lopuksi kookosmaito ja mausta suolalla ja pippurilla. Nautitaan persiljasilpun kanssa!
Lapset mukaan!Anna lasten huuhdella linssit, kuoria sipulit, avata ja lisätä kasvisliemikuutio. Lapset voivat myös lisätä kookosmaidon ja auttaa maustamisessa, sekä tietenkin kattaa pöydän koko perheelle!