Kokataan!
LÄMMITÄ uuni 175 asteeseen.
HUUHTELE kvinoa tiheässä siivilässä ja lisää veteen kasvisliemikuution kanssa. Anna kiehua keskilämmöllä sekoittaen n. 10 min. ja siirrä syrjään tekeytymään n. 10 minuutiksi.
HUUHTELE ja paloittele parsakaali (voit myös käyttää varren). Kuori ja kuutioi bataatti. Kasvikset voi jättää karkeiksi paloiksi salaattia varten. Asettele kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille, pirskota päälle oliiviöljyä sekä suolaa (halutessasi muita mausteita). Paahda uunissa n. 20 minuutin ajan.
REVI salaatti kulhoon, pese ja paloittele myös omena. Lisää mukaan keitetty kvinoa, ja sekoita mukaan ½ purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja (hienonnettuna) sekä pähkinät.
KUN parsakaali ja bataatti ovat valmiit, ota ne uunista ja sekoita mukaan salaattiin tai tarjoile erikseen.
VALMISTA kastike: hienonna yrtti, lisää mukaan öljy ja sitruunamehu sekä ripaus suolaa, sekoita salaattiin tai tarjoile erikseen.
NAUTTIKAA värikkäästä ateriasta!
Lapset mukaan!Tässä ateriassa lapset voivat huuhdella kvinoat, asetella kasvikset uunipellille ja repiä salaattia. Lapset voivat myös sekoittaa salaatin raaka-aineet keskenään, pilkkoa raaka-aineita (iän mukaan) sekä kattaa pöydän yhdessä muiden kanssa.