Ohratto palsternakalla & sienillä

Ohratto on perinteistä risottoa ravitsevampi kaveri! Tämä monipuolinen ruoka-annos on varmasti täyttävä ja herkullinen, ja Torinon ohra tekee siitä erityisen ruokaisan!
Maidoton
Munaton
Vegaaninen

Valmistusaika: 45 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
100 g
Champ herkkusieniä
4 dl
Torino ohrahelmiä
0.5 kpl
palsternakkaa
1 kpl
kasvisliemikuutio
3 rkl
Foodin oliiviöljyä
6 dl
vettä
1.3 dl
Foodin kookosmaitoa
1 rkl
sitruuna
0.25 ruukku
Vihreäkeiju lehtipersiljaa
100 g
Foodin pähkinöitä
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
pippuria

Kokataan!

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, ja viipaloi sienet. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Lisää sienet pannulle, ja jatka kypsentämistä vielä viisi minuuttia.
2. Sekoita joukkoon ohra ja anna paahtua hetken miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Pese palsternakka, kuori halutessasi ja pilko pieneksi.
3. Lisää pannulle kasvisliemikuutio, noin 4 desiä vettä ja palsternakkakuutiot. Anna ohraton porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Lisää mukaan vielä 2 desiä vettä ja anna hautua, kunnes vesi on imeytynyt.
4. Lisää kookosmaito ja purista sitruunan mehu ohraton joukkoon. Käännä levy pois päältä ja anna tekeytyä hetken.
5. Viimeistele ohratto suolalla, pippurilla, pähkinöillä ja lehtipersiljasilpulla!
Lapset mukaan!

Tässä reseptissä lapset voivat auttaa sipulien kuorimisessa, ja iästä riippuen myös muiden raaka-aineiden kuorimisessa ja pilkkomisessa! Lapset voivat lisätä veden ohrattoon ja sekoitella sitä - valvonnassasi, tietenkin! Hyödynnä myös hauskaa Vegemi -sovellusta lasten osallistamisessa ruoanlaittoon!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot