Kokataan!
1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, ja viipaloi sienet. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Lisää sienet pannulle, ja jatka kypsentämistä vielä viisi minuuttia.
2. Sekoita joukkoon ohra ja anna paahtua hetken miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Pese palsternakka, kuori halutessasi ja pilko pieneksi.
3. Lisää pannulle kasvisliemikuutio, noin 4 desiä vettä ja palsternakkakuutiot. Anna ohraton porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Lisää mukaan vielä 2 desiä vettä ja anna hautua, kunnes vesi on imeytynyt.
4. Lisää kookosmaito ja purista sitruunan mehu ohraton joukkoon. Käännä levy pois päältä ja anna tekeytyä hetken.
5. Viimeistele ohratto suolalla, pippurilla, pähkinöillä ja lehtipersiljasilpulla!
Lapset mukaan!Tässä reseptissä lapset voivat auttaa sipulien kuorimisessa, ja iästä riippuen myös muiden raaka-aineiden kuorimisessa ja pilkkomisessa! Lapset voivat lisätä veden ohrattoon ja sekoitella sitä - valvonnassasi, tietenkin! Hyödynnä myös hauskaa Vegemi -sovellusta lasten osallistamisessa ruoanlaittoon!