Mehevä kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko on ihanan täyttävä ja sopii täydellisesti syksyn viileneviin iltoihin!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 60 min (aktiivinen noin 30 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

6 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
kaali
2 kpl
porkkanaa
3.5 dl
ohraa
3.5 dl
Foodin punaisia linssejä
1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
3 rkl
Foodin oliiviöljyä
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria

Kokataan!

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Huuhtele linssit juoksevalla vedellä tiheässä siivilässä.
3. Lisää kattilaan vesi, linssit, ohra ja kasvisliemikuutio. Keitä noin 20 minuutin ajan.
4. Sillä välin kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, raasta porkkanat ja suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi, esimerkiksi raastinraudalla tai terävällä veitsellä.
5. Lisää pannulle öljyä ja hienonnettu valkosipuli, paista muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle porkkanat ja kaali, sekoita ja paista noin 10 minuutin ajan.
6. Kun ohra-linssiseos on kypsää, valuta vesi ja lisää sekaan valmis kaali-porkkanapaistos. Sekoita ainekset yhteen kattilassa ja mausta suolalla ja pippurilla.
7. Öljyä uunivuoka. Lusikoi kaalilaatikon ainekset vuokaan, ja paahda noin 45min - 1 tun- nin ajan uunissa. Tarjoile höyryävän kuumana.
Lapset mukaan!

Tässä reseptissä lapset voivat auttaa linssien huuhtelussa, ainesten sekoittelussa ja tietysti pöydän kattamisessa.

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot