Maukas arkimunakas

Herkuttele lähes itsekseen valmistuvalla mehevällä uunimunakkaalla, jossa maistuu ravitseva parsakaali ja raikkautta tuo lantturaaste!
Gluteeniton
Maidoton
Pähkinätön

Valmistusaika: 35 min (aktiivinen 15 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

1 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
parsakaalia
8 kpl
kananmunaa
1 kpl
kasvisliemikuutiota
1 kpl
lanttua
1 dl
kuumaa vettä
0.5 tl
mausteita

Kokataan!

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Hienonna parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja palasiksi. Siirrä syrjään. Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynnet ja sipuli.
2. Kiehauta vesi, ja lisää parsakaalit kattilaan. Anna kiehua noin 2 minuutin ajan niin, että palaset hieman pehmenevät. Ota desi kuumaa vettä talteen toiseen astiaan, ja kaada loput pois.
3. Lisää kasvisliemikuutio desiin vettä, ja anna liueta.
4. Riko kananmunat kulhoon, ja sekoita niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää mukaan kasvisliemi, ja sekoita.
5. Ota uunivuoka ja öljyä se kevyesti, tai käytä leivinpaperia. Lisää astiaan sipulihake ja parsakaalit. Mausta suolalla, pippurilla, sekä muilla haluamillasi mausteilla.
6. Kaada muna-kasvisliemiseos vuokaan, ja paista noin 20-30 minuutin ajan, kunnes munakas on hyytynyt.
7. Kuori lanttu, ja raasta se. Sekoita lanttu- raasteeseen ripaus suolaa ja oliiviöljyä, ja tarjoa se munakkaan seurana. Herkullista!
Lapset mukaan!

Anna lasten kuoria sipuli, irrotella parsakaalin kukinnot, avata kasvisliemikuutio, rikkoa munat (varaudu pieneen sotkuun) ja kaataa munaseos uunivuokaan.

Lataa Vegemi -sovellus!

Anna lapsen tunnistaa Vegemi -sovelluksella parsakaali. Katsokaa, kun Vegemi saa siitä hurjat voimat lihaksiinsa!

Maustevinkit!

Munakkaaseen sopivat kurkuma, jeera (juustokumina) ja tuore persilja!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot