Linssiperunalaatikko

Mikä maukas ja herkullinen uuniruoka! Perunan viipaloinnissa menee hetki, mutta se palkitsee täyttävällä ja lämmittävällä aterialla.
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 65 min (aktiivinen 25 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

1 kg
perunoita
2.5 dl
Foodin punaisia linssejä
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 prk
tomaattimurskaa
1.3 dl
Foodin kookosmaitoa
1 kpl
kasvisliemikuutiota
0.5 dl
Foodin oliiviöljyä
0.5 tl
suolaa

Kokataan!

1. Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan liemikuution ja noin 8 desin vettä kanssa. Keitä ne kattilassa pehmeiksi, noin 10 minuutin ajan. Kun linssit ovat kypsiä, kaada ylimääräinen vesi pois.
2. Kuori ja leikkaa perunat ohuehkoiksi tikuiksi, hienonna valkosipulinkynnet ja silppua sipuli.
3. Sekoita keitettyjen linssien sekaan oliivi- öljyä ja puolikas teelusikallinen suolaa.
4. Sekoita kaikki ainesosat uunivuoassa, myös tomaattimurska ja kookosmaito. Mausta suolalla, pippurilla, sekä muilla haluamillasi mausteilla. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
5. Sammuta uuni ja anna vuoan vetäytyä siellä vielä hetki ja nauti!
Lapset mukaan!

Tässä reseptissä lapset voivat auttaa linssien huuhtelussa, ja iästä riippuen raaka-aineiden kuorimisessa ja pilkkomisessa! Sekoittakaa yhdessä ainekset uunivuokaan, ja kattakaa pöytä yhteiselle aterialle!

Maustevinkit!

Mausteiksi sopivat erilaiset pippurit, paahdettu paprika ja chili, jos haluat aterialle potkua!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot