Linssikeitto kauramaidolla

Linssikeitto on ihanan runsas ja täyttävä arkiruoka! Raaka-aineiden pilkkomiseen kannattaa ottaa mukaan koko perhe.
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 45 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 dl
Foodin punaisia linssejä
5 kpl
porkkanaa
1 prk
tomaattimurskaa
6 dl
Elovena Barista kaurajuomaa
1
kasvisliemikuutio
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria

Kokataan!

1. Hienonna sipulit ja valkosipulit, kuori ja kuutioi porkkanat. Kuumenna kattila ja lisää reilusti öljyä ja kuullota sipuleita hetken ajan. Lisää haluamasi mausteet sipuleiden joukkoon.
2. Huuhtele linssit huolella ja lisää kattilaan yhdessä Elovena Baristan, tomaattimurskan, porkkanakuutioiden ja kasvisliemikuution kanssa.
3. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15-20 minuutin ajan, kunnes linssit ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vettä tarvittaessa, sekä suolaa ja mustapippuria. Nauttikaa!
4. Jäikö keittoa yli? Käytä loput seuraavan reseptin hävikkirieskoihin!
Lapset mukaan!

Lapset voivat auttaa linssien huuhtelemisessa ja keiton maustamisessa. Isommat lapset voivat myös auttaa sinua kasvisten pilkkomisessa!

Maustevinkit:

Paprika, jeera, chili ja kurkuma

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot