Linssikaalikeitto

Kaapissa kannattaa säilyttää linssikeiton aineksia - helppo arjen pelastus! Tämä helposti valmistuva linssikaalikeitto on maistuva arkiruoka. Linssit tuovat mukanaan proteiinia ja ruokaisuutta! Todellinen arjen suosikki!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 30 min (aktiivinen noin 10 min. )

Henkilömäärä: 6

Ainekset

1 kpl
sipuli
4 rkl
Filos oliiviöljyä
4 kynttä
valkosipulinkynttä
250 g
valkokaalia
3 dl
Foodin punaisia linssejä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1.3 l
vettä
0.5 tl
suolaa
0.5 kpl
sitruunaa

Kokataan!

1. Hienonna sipulit sekä kuutioi kaali pieneksi. Freesaa öljyssä kattilan pohjalla ensin sipuli- ja kaalihakkelusta, muutaman minuutin ajan.
2. Huuhtele linssit, ja lisää nekin kattilaan, ja paista ihan hetkisen ajan sekoitellen. Lisää sitten mukaan vesi, liemikuutio ja suolaa, sekoita ja anna kiehua hiljalleen n. 20 minuutin ajan. Lisää tässä vaiheessa myös muut mahdolliset mausteet
3. Kun keitto on valmista, siirrä sivuun ja anna jäähtyä hetki. Purista sekaan sitruunan mehua, tarkista maku ja herkuttele! Jos haluat syvemmän sitruunan maun, pese sitruuna hyvin ja raasta mukaan kuorta!
Lapset mukaan!

Tässä reseptissä lapset voivat auttaa linssien huuhtelussa, ja iästä riippuen raaka- aineiden kuorinnassa ja pilkkomisessa! Keittoa on kiva sekoitella välillä - valvonnassasi, tietenkin!

Maustevinkit:

Tähän ruokaan voi hyvin lisätä mausteita kuten erilaisia pippureita, kurkumaa, ceylonin kanelia, kardemummaa tai paahdettua paprikaa. Lisää chiliä, jos haluat annokseen potkua!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot