Kokataan!
1. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Pese ja pilko palsternakka sekä parsakaali. Lohko herkkusienet.
2. Kuullota kattilassa tai laakealla pannulla sipulia ja valkosipulia, palsternakkaa sekä puolet herkkusienistä muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä viitisen minuuttia.
3. Lisää parsakaali, kasvisliemikuutio, sitruunanmehu, tomaattimurska sekä 3 dl vettä kattilaan ja anna porista keskilämmöllä 20 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vettä tarpeen mukaan.
4. Keitä Ruokakaura paketin ohjeiden mukaisesti.
5. Huuhtele kikherneet. Lisää kattilaan loput herkkusienet ja kikherneet sekä 0,5 dl kaurakerma. Käännä levy pois päältä ja anna porista vielä muutaman minuutin ajan.
6. Nautitaan Ruokakauran ja tuoreen persiljan kanssa.
Lapset mukaan!Anna lasten huuhdella ja maistella kikherneitä, kuoria sipulit, sekä iästä riippuen kuoria muitakin raaka-aineita - herkkusienten pilkkominen käy myös pienemmiltä voiveitsen avulla!
Vinkit!Älä heitä kikherneiden lientä pois! Lisää siitä 2 rkl muffinsien taikinaan (korvaa leivinjauheen) tai tee siitä kahden raaka-aineen suklaavanukasta. Suklaavanukkaan reseptin löydät Venner.fi-sivuilta Keittiöstä, minne saitkin rekisteröitymiskoodin 1. sivulla!
Maustevinkki!Mausteet kuten jeera, kurkuma, ceylonin kaneli, sitruunapippuri sopivat mainiosti pataan. Lisää ihmeessä chiliä, jos kaipaat potkua!