Lämmin juuressalaatti

Tämä ruokaisa salaatti yhdistelee monenlaisia makuja, on värikäs ja herkullinen kokonaisuus. Ravitsevaa arkiruokaa parhaimmillaan!
Gluteeniton
Maidoton

Valmistusaika: 40 min (aktiivinen noin 20 min. )

Henkilömäärä: 6

Ainekset

1 kpl
palsternakka
200 g
porkkanaa
2 dl
Foodin kvinoaa
1 ps
Vihreäkeiju salaattia
250 g
valkokaalia
0.5 kpl
kasvisliemikuutio
100 g
Foodin cashewpähkinöitä
1 prk
Filos vihreitä oliiveja
1 kpl
omena
6 kpl
kananmunaa
2 rkl
sitruunamehua
0.5 dl
Filos oliiviöljyä
0.5 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa

Kokataan!

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä n. 8 minuutin ajan. Kaada vesi pois ja ”pelästytä” kananmunat kylmässä vedessä.
2. Valmista kvinoa; lisää kattilaan kvinoa, 4 dl vettä, sekä puolikas kasvisliemikuutio. Keitä 10 minuuttia, ja siirrä sivuun tekeytymään.
3. Kvinoan kiehuessa pese palsternakat ja porkkanat hyvin (kuori halutessasi), ja pilko palasiksi. Levitä uunivuokaan tai leivinpaperoidulle pellille, pirskota päälle öljyä, sekä halutessasi mausteita. Paahda n. 15-20 minuutin ajan.
4. Sillä välin suikaloi kaali; kokeile tehdä se juustohöylällä! Saat hienoja suikaleita, mutta toki voit tehdä saman veitsellä.
5. Sekoita kvinoa ja kaali, ja Lisää ripaus suolaa, noin 0,5 dl oliiviöljyä sekä purista päälle loput sitruunan mehut.
6. Kuutio omena sekä oliivit ja halkaise kananmunat. Sekoita lopulta kaikki raaka- aineet keskenään, tai tarjoile salaatti kvinoa-kaalipediltä ainekset eroteltuina omiksi osioikseen. Koristele pähkinöillä ja persiljalla.
Lapset mukaan!

Lapset voivat pestä porkkanat ja palsternakan,sekä pirskottaa niiden päälle öljyä. Vanhemmat lapset voivat auttaa kaalin suikaloinnissa valvotusti, sekä sekoittaa salaattia sekä kastikkeen. Kananmunien kuoriminen sopii pienillekin käsille, samoin kuin pöydän kattaminen yhdessä vanhempien kanssa!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot