Kokataan!
1. Huuhtele linssit ja lisää veden (5 dl) sekä kasvisliemikuution kanssa kattilaan. Keitä n. 15 minuutin ajan. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Valmista kvinoa: lisää 2 dl kvinoaa 4 dl vettä kanssa kattilaan, lisää mukaan 0,5 tl suolaa. Anna kiehua 10 min, ja siirrä sivuun tekeytymään.
3. Kuori ja raasta porkkanat. Kun linssit ovat valmiita, valuta niitä hieman esim. metallisessa siivilässä tai kannen avulla. Lisää mukaan porkkanat, n. 2 dl kaurahiutaleita, siemenet, oliiviöljy ja jätä jäähtymään hetkeksi. Lisää sitten mukaan kananmuna, ja jos rakenne vaatii, lisää n. 0,5 dl kaurahiutaleita.
4. Pyörittele taikinasta n. 20 pyörykkää leivinpaperoidulle uunipellille, ja paista n. 20 minuutin ajan. (Helpointa kostein käsin.)
5. Tee dippi: lämmitä kookosmaitoa pienessä kattilassa, ja lisää mukaan kasvisliemikuutio. Anna sulaa nesteeseen, sekoita ja lisää sitruunanmehu. Säilytä loppu kookosmaito jääkaapissa seuraavaa ateriaa varten.
6. Tarjoile pyörykät kvinoan sekä dipin kanssa.
Lapset mukaan!Tässä reseptissä lapset voivat auttaa linssien huuhtelussa, ja iästä riippuen raaka-aineiden kuorinnassa ja pilkkomisessa! Ainesten sekoittaminen sujuu yhdessä hienosti, samoin kuin tietenkin pyöryköiden pyörittely.
Maustevinkit!Tähän ruokaan voi hyvin lisätä mausteita kuten erilaisia pippureita, kurkumaa, paahdettua paprikaa tai chiliä jos haluat annokseen potkua!