Herkullinen mehevä kaalilaatikko

Lisää perinteisiä makuja, uudella tavalla tarjoiltuina. Kaalilaatikko on ihanaa näinkin, mutta sopii myös puolukoiden kanssa tarjoiltuna. Herkullista!
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 60 min (aktiivinen noin 30 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

4 kynttä
valkosipulia
0.75 kpl
kaali (noin 750 g)
60 g
porkkana (1 kpl)
2.5 dl
Fazer Ruokakauraa
2 dl
Foodin punaisia linssejä
7 dl
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
3 rkl
Foodin oliiviöljyä

Kokataan!

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Huuhtele linssit huolella.
3. Lisää kattilaan vesi, linssit, ruokakaura sekä kasvisliemikuutio. Keitä n. 15 minuutin ajan.
4. Sillä välin hienonna valkosipulit, raasta porkkana ja suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi.
5. Lisää pannulle öljyä ja valkosipulit, paista muutaman minuutin ajan, ja lisää sitten mukaan porkkana ja kaali. Sekoita ja paista n. 10 minuutin ajan.
6. Kun kaura-linssiseos on kypsää, lisää sekaan kaali-porkkanapaistos. Sekoita kaikki yhteen kattilassa.
7. Öljyä uunivuoka. Lusikoi kaalilaatikon ainekset vuokaan, ja paahda n. 30 minuutin ajan uunissa, ja tarjoile heti!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot