Herkullinen linssiperunalaatikko

Linssiperunalaatikko on helppoa ja ravitsevaa arkiruokaa parhaimillaan! Laatikko valmistuu helposti uunissa, ja laatikkoa voi maustaa omien makumieltymysten mukaisesti. Pelastaa päivän kuin päivän!
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 60 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

1200 g
perunoita
0.5 kpl
kukkakaali
2.5 dl
Foodin punaisia linssejä
1 kpl
sipuli
2 kynttä
valkosipulia
1 prk
Coppola tomaattimurskaa
1.5 dl
kaurakermaa
1 kpl
kasvisliemikuutio
0.5 dl
Filos oliiviöljyä
0.5 tl
suolaa
0.5 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa

Kokataan!

1. Huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi liemikuution kanssa, n. 10 minuutin ajan, ja kaada ylimääräinen vesi pois.
2. Kuori ja leikkaa perunat ohuehkoiksi tikuiksi, hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi sipuli sekä kukkakaali.
3. Sekoita keitettyjen linssien sekaan oliiviöljy ja suola.
4. Sekoita kaikki aineet uunivuoassa, myös kaurakerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista vuokaa 200 asteessa n. 30-40 min. Sammuta uuni ja anna vuoan vetäytyä siellä vielä hetki. Koristelee persiljalla.
Lapset mukaan!

Tässä reseptissä lapset voivat auttaa linssien huuhtelussa, ja iästä riippuen raaka-aineiden kuorinnassa ja pilkkomisessa! Ainesten sekoittaminen sujuu yhdessä hienosti, samoin kuin tietenkin pöydän kattaminen yhteiselle aterialle!

Vinkit!

Mausteiksi sopivat erilaiset pippurit, paahdettu paprika tai chili jos haluat annokseen potkua!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot