Herkullinen herkkusieni-kvinoatto

Kvinoatto on risoton ravitsevampi kaveri! Mukavaa vaihtelua riisiruokiin, ja varmasti täyttävää ja herkullista. Suomalaiset Champ-sienet ovat herkullinen ja kuitupitoinen raaka-aine, mihin kannattaa todella tutustua ja ottaa osaksi arkiruokiaan!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Vegaaninen

Valmistusaika: 40 min (aktiivinen noin 25 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

1 kpl
sipuli
3 kynttä
valkosipulia
150 g
porkkanaa
1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
200 g
Champ herkkusieniä
2 rkl
Filos oliiviöljyä
3 dl
Foodin kvinoaa
100 g
Foodin cashewpähkinöitä
0.5 kpl
sitruunaa
0.5 tl
suolaa ja mustapippuria

Kokataan!

KIEHAUTA kattilassa vesi ja liemikuutiot.
PYYHI ja viipaloi sienet. Aloita paistamalla ne öljyssä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes sienet ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Siirrä ne toiseen astiaan odottamaan. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulit sekä porkkanat.
LISÄÄ pannulle öljyä, sipulit ja porkkanat. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä. Lisää se pannulle ja kuullota hetki.
LISÄÄ kasvislientä pannulle vähän kerrallaan. Hauduta keskilämmöllä välillä sekoittaen niin, että kasvisliemi imeytyy kvinoaan. Lisää uusi annos kasvislientä vasta, kun neste on imeytynyt kvinoaan. Tämä vie yhteensä noin 15–20 minuuttia mutta on hyvin vaivatonta!
KUN neste on imeytynyt, sekoita mukaan sienet, pähkinät sekä sitruunan mehua. Tarjoile sitruunanviipaleiden kanssa.
TARKISTA kypsyys ja maku, lisää halutessasi suolaa ja pippuria. Herkuttele!
Lapset mukaan!

Anna lasten putsata sienet, ja paloitella mikäli lapsi osaa käyttää veistä. Lapsi voi lisätä kasvisliemen pannulle ja sekoitella. Myös sienten, pähkinöiden ja sitruunan lisääminen onnistuu pieniltäkin lapsilta.

Tämä resepti on osa syksyn 2020 Venner-kassin reseptiikkaa; yksi viikon lämpimistä ruuista. Testaa reseptiä joko osana koko viikon kokonaisuutta, tai ihan yksikseen. Voit myös tilata koko Venner-kassin itsellesi kotiin toimitettuna pk-seudulla!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot