Arin maa-artisokkakeitto

Nokan Ari Ruohon maukas, juureva maa-artisokkakeitto, joka syntyy kuorimattomista maa-artisokista - tällöin kokkaaminen helpottuu, ja maku syvenee. Täydellistä! Vinkki: Osan maa-artisokasta voit korvata perunalla, niin ateriasta tulee edukkaampi.
Gluteeniton
Munaton
Pähkinätön

Valmistusaika: 50 min (aktiivinen noin 20 min. )

Henkilömäärä: 4

Ainekset

1000 g
maa-artisokkaa
1 kpl
sipuli
3 rkl
Filos öljyä / voita paistamiseen
1 tl
suolaa
2 dl
maitoa
1.5 dl
kermaa
1 kpl
omena
1 oksa
tuoretta rosmariinia

Kokataan!

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pese maa-artisokat huolellisesti, ja aseta ne uunivuokaan. Paahda, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä - voit paloitella niitä pienemmiksi, niin ne kypsyvät nopeammin!
Kun maa-artisokat ovat varmasti kypsiä, ota niistä muutama sivuun koristeluun ja paloittele ne kulhoon. Lisää loput kattilaan, ja peitä ne maidolla sekä kermalla (puolet ja puolet). Anna keiton kiehahtaa.
Paloittele omena, ja lisää ne samaan kulhoon paloiteltujen maa-artisokkien kanssa.
Kun keitto on kiehahtanut, lisää suolaa ja soseuta keitto mahdollisimman sileäksi - keitossa on paljon makua, kun kuoret ovat mukana! Kaada sileä keitto kattilaan. tarkista maku. Lisää hieman pippuria.
Lisää pannulle voita, ja paista maa-artisokat + omena yhdessä pannulla rosmariinin oksan kanssa. Mausta suolalla, ja paistele hetki.
Tarjoile unelmainen keitto paistettujen omenoiden ja artisokkien kanssa. Herkuttele!

Ari Ruoho on ravintola Nokan keittiömestari, ja mukana kokkaamassa Vennerin joukoissa. Ari on iloinen, jos hänen taidoistaan on hyötyä tai apua. Tervetuloa kokkamaan Arin kanssa! Testasitko reseptiä? Jaa kuvasi Instagrammissa tägäämällä kuvaan @venner_ruokakassit niin pääsemme ihastelemaan kuvaasi - ja samalla jaat hyvää yhä pidemmälle!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot