Kokataan!
Aloita valmistus keittämällä emmervehnä/kaurasuurimot/kvinoa kypsäksi.
Hienonna sipuli, ja putsaa sienet ja revi / paloittele ne pienemmiksi.
Lisää pannulle reilusti voita / öljyä, ja kuullota sipuli. Kun sipuli kuullottunut, lisää mukaan rosmariinin oksa, sekä lopuksi sienet.
Kun sienet ovat paistuneet, ota osa sienistä sivuun koristeeksi, ja lisää mukaan hieman voita tai öljyä.
Lisää mukaan kypsä vilja, ja sekoita. Nappaa tässä vaiheessa rosmariinin oksa pois. Kaada mukaan kerma sekä maito, niin että saat löysän, risottomaisen paistoksen, ja paista hetki. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Raasta mukaan juustoa makusi mukaan, ja lisää mausteita tarvittaessa.
Lusikoi risotto lautasille, ja koristele paistetuilla sienillä sekä juustoraasteella.
Herkuttele!
LAPSET MUKAAN: Lapset voivat putsata sienet ja repiä ne käsin pienemmiksi, sekoittaa aineksia aikuisen valvonnassa sekä lusikoida ja koristella annokset.