Ari Ruohon sienirisotto emmervehnästä

Vastustamaton yhdistelmä metsäsieniä sekä emmervehnää risoton muodossa! Helppoa ja herkullista - kurkkaa Nokan keittiömestarin Ari Ruohon reseptivideo alta!
Munaton
Pähkinätön

Valmistusaika: 30 min (aktiivinen noin 30 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

1 dl
emmervehnää / kaurasuurimoita / kvinoaa / hirssiä
1 kpl
sipuli
3 rkl
Filos oliiviöljyä / voita
3 dl
sieniä paloiteltuna (kanttarelli, suppilovahvero, tai muu sieni)
1 oksa
tuoretta rosmariinia
0.5 dl
maitoa
1 dl
kermaa
100 g
juustoa
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria

Kokataan!

Aloita valmistus keittämällä emmervehnä/kaurasuurimot/kvinoa kypsäksi.
Hienonna sipuli, ja putsaa sienet ja revi / paloittele ne pienemmiksi.
Lisää pannulle reilusti voita / öljyä, ja kuullota sipuli. Kun sipuli kuullottunut, lisää mukaan rosmariinin oksa, sekä lopuksi sienet.
Kun sienet ovat paistuneet, ota osa sienistä sivuun koristeeksi, ja lisää mukaan hieman voita tai öljyä.
Lisää mukaan kypsä vilja, ja sekoita. Nappaa tässä vaiheessa rosmariinin oksa pois. Kaada mukaan kerma sekä maito, niin että saat löysän, risottomaisen paistoksen, ja paista hetki. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Raasta mukaan juustoa makusi mukaan, ja lisää mausteita tarvittaessa.
Lusikoi risotto lautasille, ja koristele paistetuilla sienillä sekä juustoraasteella.
Herkuttele!
LAPSET MUKAAN: Lapset voivat putsata sienet ja repiä ne käsin pienemmiksi, sekoittaa aineksia aikuisen valvonnassa sekä lusikoida ja koristella annokset.

Ari Ruoho on ravintola Nokan keittiömestari, ja mukana kokkaamassa Vennerin joukoissa. Ari on iloinen, jos hänen taidoistaan on hyötyä tai apua. Tervetuloa kokkamaan Arin kanssa! Testasitko reseptiä? Jaa kuvasi Instagrammissa tägäämällä kuvaan @venner_ruokakassit niin pääsemme ihastelamaan kuvaasi - ja samalla jaat hyvää yhä pidemmälle!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot