Kokataan!
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Kuori ja pilko bataatti pieniksi paloiksi. Peitä bataattikuutiot vedellä ja keitä, kunnes ne ovat pehmenneet.
3. Keitä linssit pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Lisää kasvisliemikuutio ja sekoita välillä kiehumisen aikana.
4. Pilko valkosipuli hienoksi ja silppua persilja hienoksi silpuksi.
5. Kun bataattipalat ovat pehmenneet, kaada pois suurin osa keitinvedestä jättäen hiukan vettä ja soseuta sitten sauvasekoittimella tai perunasurvimella. Lisää keitetyt linssit, kaurahiutaleet ja valkosipuli kattilaan. Soseuta.
6. Anna seoksen seistä noin 10 minuuttia ja pyöritä sitten kädellä palloksi 2 rkl seosta pihviä kohti. Laita pallot uunipellille ja litistä varovasti lusikan takaosalla tai kädellä pihveiksi. Paista pihvejä noin 20 minuuttia.
7. Valmista sillä välin kaalisalaatti: raasta tai suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon 1/2 dl oliiviöljyä, ripaus suolaa, sekä 1-2 rkl sitruunamehua. Sekoita hyvin ja anna salaatin seistä jonkin aikaa ennen tarjoilua.
8. Tarjoile pihvit yhdessä kaalisalaatin kanssa. Nam!