Bataatti-pähkinä-curry ateriajyvillä

Tämä lämmittävä curry on todellinen yhden pannun ihme. Curryn voi maustaa perheesi lempimausteilla!
Maidoton
Munaton
Vegaaninen

Valmistusaika: 45 min (aktiivinen noin 15 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

3 dl
Myllärin Ateriajyvät
3 rkl
Foodin oliiviöljyä
2 kynttä
valkosipulia
1 kpl
sipuli
0.5 kpl
bataatti
1 prk
tomaattimurskaa
150 g
Foodin punaisia linssejä
4 dl
vettä
0.5 prk
Foodin kookosmaitoa
0.25 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
0.5 pss
Foodin pähkinäsekoitusta
1 kpl
kasvisliemikuutio

Kokataan!

1. Aloita valmistamalla ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Hienonna sipuli, valkosipuli sekä kuori ja kuutoi bataatti kuutioiksi. Kuumenna öljy pannussa, lisää hienonnettu sipuli ja paista ne pehmeiksi. Lisää sitten valkosipuli ja jatka paistamista keskilämmöllä 1-2 minuuttia, ja lisää bataatit mukaan.
3. Huuhtele linssit. Lisää linssit pannulle ja murenna joukkoon liemikuutio ja sekoita.
4. Lisää tomaattimurska ja vesi, kiehauta miedolla lämmöllä, peitä kannella ja keitä n. 20 minuuttia.
5. Ota puolet pähkinäsekoituksesta, ja rouhi pähkinät kevyesti veitsellä pieneksi muruksi.
6. Lisää sitten kookosmaito kastikkeeseen, ja sekoita. Anna kastikkeen kiehua matalalla lämmöllä noin 10 min, kunnes kasvikset ja linssit ovat pehmenneet. Tarjoile curry ateriajyvien ja pähkinöiden kera.
Lapset mukaan!

Tässä reseptissä lapset voivat kuoria sipulit, ja hieman vanhemmat lapset bataatinkin sekä auttaa sen paloittelussa - sormia varoen, tietenkin! Lapset vouvat huuh- della linssit ja sekoittaa kastikkeen, ja keittää ateriajyvät.

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot